Werk aan Zonnedak Thomassen begint

Terugkijkend kunnen we stellen dat het een hectisch maar ook zeer succesvol jaar is geweest. Om te beginnen kunnen we melden dat al 110 Loenenaren zich hebben aangemeld als lid van de coöperatie. Dat is een mooi begin. We streven er naar nog meer inwoners te betrekken bij de verduurzaming van Loenen. Ons motto is niet voor niets: ‘Samen maken we Loenen duurzaam’.

Daarnaast staat ons eerste project, het zonnedak Thomassen, op het punt van uitvoering. Alle officiële aktes zijn getekend. Het geld staat op de rekening en de opdrachten voor de netaansluiting, de panelen en andere installaties zijn de deur uit.

Eind mei starten de eerste voorbereidende werkzaamheden aan het dak en in juli worden de panelen op het dak geplaatst. Deze gelegenheid willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Als de coronamaatregelen het toestaan willen we hier iets feestelijks van maken. We houden jullie op de hoogte!

Eind juli volgt de nieuwe transformator en wordt het dak aangesloten op het netwerk. In augustus kan het dak in productie en gaat dan jaarlijks de stroom voor ca 250 huishoudens produceren.

We zijn erg trots dat het samen met de inwoners van Loenen is gelukt in minder dan een jaar het project tot stand te brengen. Dit smaakt naar meer en daarom wordt er nu nagedacht over ons volgende project. Mocht je een idee hebben, laat het ons weten dan kunnen we het meenemen in de inventarisatie  die we in het najaar in de algemene ledenvergadering bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *